Djursjukvård / Hund

Är djur ditt största intresse?

Kanske vill du hjälpa sjuka djur bli friska, jobba i en zoobutik, jobba med hundar eller med någon annan djuranknuten verksamhet?

Då har du kommit rätt!!

Vår styrka är blandningen av teori och praktik och du får en bred utbildning där du bl. a får lära dig att ta hand om och undersöka våra egna djur.
I vårt minizoo finns bl. a gnagare, reptiler, fiskar och fåglar.
Alla elever som läser Djurvård kommer i årskurs 1 läsa kursen Hund 1 och då har du möjlighet att ta med din egen hund.

En veterinär kommer regelbundet att ha mottagning här på Nordvik och eleverna får delta vid behandlingar som en del av sin utbildning.

Här kan du både plugga och bo på en helt unikt vacker plats i en rogivande atmosfär omgiven av många olika sorters djur.

Utbilda dig till djurvårdare.

Du kommer att få lära dig ta hand om både friska och sjuka djur. Du får lära dig om olika arters utfodring, skötsel, beteenden och speciella behov. Nordvik har egna gnagare, reptiler, fiskar, fåglar, marsvin, kaniner, minigrisar m.m. i vårt djurhus.

Du har möjlighet att ta D9 (läkemedelshantering), då blir du Djursjukvårdare på utökad nivå vilket ökar dina anställningsmöjligheter.

Veterinär Connie Regnersen har regelbundet mottagning här på Nordvik, du får delta vid behandlingar som en del av din utbildning. Hon har även en del teori med de elever som läser mot djurvårdare i årskurs 3.

Jobba med hundar.
Då finns utbildningen för dig här hos oss på Nordvik.

De områden där vi arbetar med och använder hundar utvecklas ständigt.
Genom att förstå hunden och kommunicera med den kan du utveckla samspelet och göra det till din speciella skicklighet som också sedan kan bli ditt yrke!
Vi ger dig en hållbar utbildning så att du är redo att börja arbeta med hundar direkt efter gymnasiet, eller plugga vidare om du önskar.

Under utbildningen får du ta med dig din hund och använda den i undervisningen, om du inte har egen hund finns möjlighet att låna hund under lektionstid.
Du får lära dig både teoretiskt och praktiskt hur du sköter och tränar hundar.

Du lär hunden vardagslydnad och får prova på olika hundaktiviteter som:
Agility, Nose Work, Rallylydnad, Spår, Sök, Tävlingslydnad, Viltspår, Drag, Pilates m.m.
På Nordvik finns ett flertal hundgårdar, en mindre Hundhall, appellplan och skog och mark för träning och hundpromenader.
Eleverna kan efter utbildningen jobba på hunddagis, djuraffärer, driva eget hunddagis eller läsa vidare t.ex. hundfrisör.

Du kan efter utbildningen jobba på hunddagis, djuraffärer, driva eget hunddagis eller läsa vidare t.ex. till hundfrisör.


Nordvik äger inga egna hundar.
Men lärlingarna har möjlighet att ta hit sin hund enligt en bestämd prioriteringsordning.
Många av personalen har också hund som det finns möjlighet att låna för undervisning.