Djurvårdare

 

Irene Holmsten Lärare/Djurvård.

Jag heter Irene Holmsten och är instruktör inom Djurvård på Nordvik. Jag har själv varit elev på Nordvik. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur men då jag växte upp med en bror som hade pälsdjursallergi så väcktes mitt intresse för lite mer udda djurslag som grodor, ormar, skorpioner m.m. Jag tog zoo certifikat, zoorfs gröna kort, D9 kompetens och är utbildad hunddressör. Jag har jobbat som djurvårdare på djursjukhus/klinik och jobbar nu på Nordvik sen många år tillbaka. Jag bor på en gård där jag tidigare haft dikor men nu enbart med familj, tre hundar av rasen Malinois, två ridhästar och två katter.

 Vill du utbilda dig till djurvårdare?

Du kommer att få lära dig ta hand om både friska och sjuka djur. Du får lära dig om olika arters utfodring, skötsel, beteenden och speciella behov. Nordvik har egna gnagare, reptiler, fiskar, fåglar, marsvin, kaniner, minigrisar m.m. i vårt djurhus.

Du har möjlighet att ta D9 (läkemedelshantering), då blir du Djursjukvårdare på utökad nivå vilket ökar dina anställningsmöjligheter.

Veterinär Connie Regnersen har regelbundet mottagning här på Nordvik, du får delta vid behandlingar som en del av din utbildning. Hon har även en del teori med de elever som läser mot djurvårdare i årskurs 3.