Hästhållning

                              

Sofie Viklund Stallchef/ Ridlärare & Brita Oldbring Lärare/Häst

Jag heter Sofie Viklund och är stallchef och ridlärare på Nordvik. Jag är utbildad på Ridsportgymnasiet Strömsholm. Efter jobb utomlands vidareutbildade jag mig till ridlärare Level 1 och 2. Jag blev sedan stipendiat i hoppning på Ridskolan Strömholm och under två år utbildade jag deras hopphästar till att bli bra skolhästar. Jag har även arbetat på många ridskolor i landet där jag undervisat elever i alla åldrar, på olika nivå och jag har undervisat på ett flertal naturbruksgymnasium med inriktning häst. Idag är jag stallchef och ridlärare på Nordvik, med två egna hästar, en 4-åring som jag äger själv och en två-åring som jag har på utbildning, så min vardag och fritid är fylld av undervisning och egen ridning.

På bilden ser du mig tillsammans med unghästen Kopparkulla Paulus (Luxus – Blue Horse Romantic) som jag under min tid som RS-stipendiat hade för utbildning åt SvRFs ordförande Ulf Brömster.

Vill du jobba med hästar?
Har du hästar som fritidsintresse? Eller vill du lära dig allt om hästar från grunden? Oavsett förkunskaper är hästinriktningen på Nordvik rätt utbildning för dig! Kurser inom anatomi, biologi och fysiologi ger dig bra grund att bygga vidare på. De praktiska inslagen som att sköta en hästanläggning, slå på tappsko, utfodra hästen eller sköta om stallet gör att du lär dig mer och mer lustfyllt. Beroende på ditt intresse finns möjlighet till ytterligare kurser inom olika intresseområden. Ett antal boxplatser finns för elever som önskar ta med egen häst.

I slutet av din utbildning erbjuds du att avlägga Svenska Ridsportsförbundets yrkesprov för Hästskötare.

Det övergripande målet är att hästskötaren ska ha ett gott horsemanship, skall ha kompetens att sköta hästar, stall, utrustning och kringområden under arbetsledning, på ett självständigt och yrkesmässigt sätt.

Du har möjlighet att studera vidare efter din utbildning till svensk ridlärare eller hippolog.